«Що потрібно знати про йод».

Січень — місяць обізнаності про щитоподібну залозу.   Щитовидна залоза – це найбільший орган ендокринної системи. Саме у щитовидній залозі відбувається синтез гормонів, робота яких забезпечує здорове функціонування всього організму. Один із найвідоміших мікроелементів, без якого неможливе її нормальне функціонування –це йод.

Профілактичні медичні огляди – запорука здоров’я!

   Здоровий спосіб життя включає 4 основні складові: здорове харчування, заняття фізкультурою, відмова від шкідливих звичок, регулярний медичний огляд. Саме на медичних оглядах виявляється більша частина захворювань, про які людина навіть і не підозрює.

Здорове харчування – це легко

Здорове харчування - це харчування, яке забезпечує ріст, нормальний розвиток і життєдіяльність людини, що сприяє зміцненню її здоров'я, попереджає розвиток захворювань та сприяє здоровому довголіттю та омолодженню.

Скандинавська ходьба покращує функціональні можливості організму

   За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), одним з основних факторів підвищення ризику смерті вважається відсутність фізичної активності, на частку якої припадає 6% летальних випадків. Найбільш доступним і поширеним різновидом фізичних вправ є ходьба. Вона сприяє оздоровленню, стимулює процеси обміну речовин, дихання, кровообігу, залучає до роботи м’язи нижніх кінцівок. Фізичне навантаження при ходьбі спрямоване на активізацію режиму пацієнта та легко піддається дозуванню, що пояснює широке застосування ходьби та її видів на всіх етапах реабілітації.

У зв’язку із несприятливим

У зв’язку із несприятливими погодними умовами, зниженням температури атмосферного повітря особливе занепокоєння викликає дотримання температурного режиму у навчальних закладах. Вікові особливості теплорегуляції у дітей характеризуються великою чутливістю до змін показників мікроклімату і, як наслідок, - охолодження організму дитини призводить до захворювань на гострі респіраторні інфекції.

Про епідемічну ситуацію з грипу , ГРВІ і COVID -19 серед мешканців Косівського та Верховинського районів, заходи по їх профілактиці

       В Україні з 2 жовтня 2023 року  розпочався епідсезон ГРВІ 2023-2024рр.  Профільними спеціалістами Косівсько-Верховинського  міжрайонного  відділу ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ »  щотижнево здійснюється постійний моніторинг стану захворюваності на грип, гострі респіраторні вірусні інфекції та COVID -19 З початку епідсезону у Косівському районі всього захворіло 996 осіб, в т. ч. 126 осіб, що мали лабораторно підтверджені випадки COVID-19, серед захворілих  458 дітей ( в основному школярі), що становить 46 % від усіх захворівших.  Також лабораторно підтверджено 3 випадки захворюваності на грип В і А ( 2 лабораторно підтверджені випадки грипу В та 1 лабораторно підтверджений  випадок грипу А серед дорослого населення).  Було госпіталізовано 40 осіб, в т. ч. 33 дітей. Не зареєстровано летальні випадки. За минулий тиждень захворіло всього 152 особа, з них – 102 дитини віком до 17 років. Госпіталізовано всього 20 осіб, з них -10 дітей. По Косівському районі  від початку епідсезону проти грипу вакциновано 225 осіб,