Депресією називають розлад психіки, що супроводжується пригніченим настроєм, втратою інтересу до того, що раніше приносило задоволення, почуттям самотності, песимізмом, безпорадністю.

        Дитяча депресія важко діагностується, оскільки зміни в настрої дитини можуть бути нормою. До того ж в підлітковому віці, внаслідок гормональних змін, майже завжди присутні емоційні стрибки.

         Батькам варто звертати увагу на зміни в поведінці дитини. Наприклад, дитина стає замкнутою, мовчазною, різко знижується успішність у школі, вона скаржиться на болі в животі, втому, відмовляється від того, чому раніше раділа, не може зосередитися на завданні та ін.

         Причини депресії можуть бути самими різними і несподіваними для батьків, особливо в підлітковому віці. Коли з тілом, з емоціями постійно відбувається щось нове і незрозуміле. Загострюється потреба в усвідомленні, і разом з цим навалюються непосильні навантаження в школі, очікування батьків і прагнення не розчарувати їх. Причиною депресії можуть стати проблеми в стосунках, накопичена втома, переїзд та багато іншого.

         При прояві цих симптомів депресії у дітей допомогти зможе лише фахівець.

         Основними факторами, що впливають на виникнення цієї недуги, вважається соціальний і біологічний. Залежно від особливостей сімейного виховання, наявності частих стресів, проблем, захворювань, вживання наркотичних речовин тощо. Соціальних причин безліч, а біологічнавсього одна. Пов’язана вона з дисбалансом нейротрансмітерів, що передають сигнал між нервовими клітинами і мозком. Тому розбиратися в причинах і призначенні лікування повинен фахівець.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису