Про лабораторно-інструментальні  дослідження для атестації робочих  місць!

Про лабораторно-інструментальні дослідження для атестації робочих місць!

Стаття 13 Закону України «Про охорону праці»,  ст.19 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення»   вимагають від роботодавця створити на робочому місці умови праці відповідно до нормативно-правових актів.   Для того, щоб визначити, чи є ці умови  безпечними, роботодавець має провести атестацію робочих місць в порядку і терміни, що визначаються законодавством.  

Оперативні  дані  щодо  захворюваності  на коронавірусну  інфекцію.

Оперативні  дані  щодо  захворюваності  на коронавірусну  інфекцію.

По Івано-Франківській області від початку пандемії підтверджено 201207 випадків захворювання на COVID-19. За  минулий  тиждень зареєстровано по області  116   нових лабораторно підтверджених випадків COVID-19, одужало – 213   осіб   та  померло – 0 .

Менінгококова інфекцій – чим  небезпечна.

Менінгококова інфекцій – чим  небезпечна.

 Менінгококова інфекція – одна з найбільш важких гострих інфекційних захворювань з різними клінічними проявами локалізованих або генералізованих форм інфекційного процесу. Небезпека інфекції полягає в тому, що вона може мати дуже швидкий, блискавичний розвиток важких форм з високим ризиком летального результату. У такому випадку від різкого підвищення температури, висипань — аж до ураження головного мозку, цілого організму, сильної інтоксикації та загибелі хворого — може минути лише одна доба.

Хлориди у воді питній

Хлориди у воді питній

Хлориди   в природі містяться як в поверхневих так і в грунтових водах. Серед найбільш поширених хлоридів : хлорид натрію ( звичайна кухонна сіль), хлорид  водню, хлорид магнію.

11 квітня – Всесвітній день боротьби з хворобою Паркінсона

11 квітня – Всесвітній день боротьби з хворобою Паркінсона

Хвороба Паркінсона – це тяжке, повільно прогресуюче хронічне неврологічне захворювання, поширене серед осіб середнього та похилого віку.Дане захворювання характеризується прогресуючим руйнуванням та загибеллю нейронів, які продукують нейромедіатор дофамін.