Усе, що потрібно для керування транспортом — на Гіді

Усе, що потрібно для керування транспортом — на Гіді

Мінцифра зібрала підбірку держпослуг, без яких керування транспортом було б неможливе. Перевезення вантажу та отримання на нього дозволу, отримання посвідчення водія або реєстрацію (перереєстрацію) транспортних засобів… На Гіді є все, хай там що ви не планували.

Пересічна родина Івано-Франківщини

Пересічна родина Івано-Франківщини

Головне управління статистики інформує. Станом на 1 січня 2022 року на території Івано-Франківської області проживало 1349,1 тис. осіб у складі 445 тис. домогосподарств (3% загальної кількості в Україні). У сільській місцевості проживає 54% родин нашого краю, решта – у міських поселеннях. В обласному центрі мешкає 17% домогосподарств області. Середньостатистична родина нашого краю складається з трьох осіб, водночас 32% – це сім’ї з чотирьох та більше осіб (в Україні таких родин лише 20%). У своєму складі трьох та двох осіб мають по 29% домогосподарств області відповідно, одну особу – 10%. У 48% домогосподарств області зростають діти віком до 18 років (в Україні таких сімей 38%). З їх числа 77% виховують одну дитину, 22% – двох, решта – трьох дітей і більше. Серед регіонів України Івано-Франківщина посідає п’яте місце як за часткою багаточисельних сімей (з чотирьох і більше осіб), так і за часткою домогосподарств з дітьми. Умови та рівень життя домогосподарств з дітьми забезпечують дорослі особи, які є у їх складі. Дві дорослі особи є у складі 49% домогосподарств з дітьми, три та більше особи – у 48%. Разом з тим, 3% цих сімей утримує лише одна доросла особа, у більшості з них виховується одна дитина. Серед домогосподарств без дітей кожне п’яте – одинаки, з яких 80% – особи непрацездатного віку. Працюючі особи, які в значній мірі забезпечують матеріальний добробут сімей, є у складі 75% родин нашого краю проти 68% в цілому в Україні. За цим показником область посідає четверте місце серед регіонів держави. Зокрема, 56% сімей нашого краю мають у своєму складі двох працюючих осіб, 34% – одну працюючу особу, решта – трьох і більше таких осіб. Середня кількість працюючих у розрахунку на одне домогосподарство склала 1,4 особи. Довідково: 8 липня в Україні відзначають День родини, адже саме в українських родинах зберігаються наші національні традиції: нагадування про свій рід, своє коріння, про духовний зв’язок минулого та сучасного, про зв’язок поколінь. Мабуть, саме тому нерідко можна побачити маму, тата та діток у красивих вишиванках.

Планові вимкнення електроенергії

Планові вимкнення електроенергії

У зв’язку з плановими роботами 11.07.2022 з 08:00 по 19:00 буде відсутнє електропостачання в таких населених пунктах: - Акрешори (Олізлово, уч.Буковина, уч.Гори, уч.Грунь, уч.Карперник, уч.Морданівка, уч.Підгай, уч.Центр, 1, кутЛазок, вул.Гнилиця, Косівський район, уч.Городи, уч.Гнилиця, уч.Косів, 86, с. Акрешори, вул.Акриширська) - Текуче (с. Текуча, уч.Акрин, уч.Баня, уч.Гнилиця, уч.Підгай, уч.Полянка, уч.Сухий потік, уч.Центр, уч.БАЛОБАН, 127а, уч.Підакрин, 145а, 193а, Косівський район, пр.Мартишів, 143а, 202б, буд. 1а, 698, 128, уч.Френчели, 200а).

Держпослуги на Гіді, що необхідні для перетину кордону

Держпослуги на Гіді, що необхідні для перетину кордону

Плануєте виїзд із країни або вже виїхали, але потребуєте продовжити термін дії паспорта чи внести інформацію до паспорта про дитину? Зібрали добірку всіх необхідних послуг на Гіді. Користуйтеся, щоб подбати завчасно про всі потрібні документи та більше через них не хвилюватися.