Пакунок малюка

Кожна сімʼя, у якої народилася дитина, може отримати допомогу від держави у вигляді «пакунка малюка» (бебі-бокс). У ньому міститься комплект із понад 90 предметів і виробів, які знадобляться для догляду за немовлям у перші місяці його життя (підгузки, пеленки, ковдри, засоби гігієни, іграшки та інше). Усі речі обов’язково перевірені та сертифіковані. Загальна вартість такого пакунка – 6 778 грн.

«Порядок надання комплексної електронної публічної послуги “єМалятко”»

Кабінетом Міністрів України 11.08.2023 прийнято постанову № 853, якою затверджено «Порядок надання комплексної електронної публічної послуги “єМалятко”». Серед передбачених постановою послуг “єМалятко” управлінням соціального захисту населення реалізуються такі послуги: 

Всеукраїнська акція   «16 днів проти насильства»

       В рамках Всеукраїнської акції   «16 днів проти насильства» поліцейські офіцери громади провели  засідання круглого столу, присвячене заходам з питань запобігання та протидії домашньому насильству. Захід зібрав представників різних служб, які працюють у сфері захисту прав та безпеки громадян. На початку засідання був  проведений  аналіз  стану справ у громаді з домашнього насильства на сьогоднішній день, поліцейські офіцери поділилися статистикою, що  дозволило   зрозуміти стан  проблеми в Яблунівській громаді та визначити  фактори, що сприяють її поширенню.

Зупинемо насильство разом!

                                 Зупинемо насильство разом!                  Домашнє насильство є одним із тих явищ, ЯКе може лише загострюватися і при цьому залишатися невидимим. Побої та знущання у сімʼї для багатьох є жахливою реальністю, про яку мовчать і терплять...                  У листопаді косівські поліцейські провели робочі зустрічі із представниками органів місцевого самоврядування та працівниками соціальних служб, на яких обговорили основні засади та зміст Конвенції Ради Європи із запобігання домашньому насильству щодо жінок (Стамбульської конвенції), способи запобігання домашньому насильству, а також склали план спільних дій щодо допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства.              Поліція Косівщини звертається до громадян з проханням не замовчувати факти домашнього насильства! Якщо ви стали жертвою насильства або вам відома інформація про особу, стосовно якої вчиняється домашнє насильство, - не зволікайте, не замовчуйте, інформуйте поліцію за номером 102. Це може врятувати життя!                      Зупинимо насильство разом!

Про посилення відповідальності за порушення в охороні хвойних насаджень від незаконних рубок та незаконне дотримання вимог законодавства піл час торгівлі ними на ринках чи десь інше.

Яблунівська селищна рада попереджає про посилення відповідальності за порушення в охороні хвойних насаджень від незаконних рубок та незаконне дотримання вимог законодавства піл час торгівлі ними на ринках чи десь інше.

Місто Добра розширює свою діяльність

             Наш благодійний фонд "Місто Добра" допомагає жінкам та дітям, які постраждали від насилля та війни, а також дітям позбавлених батьківського піклування. У Чернівцях ми маємо свій шелтер, де сьогодні проживає близько 300 людей.              З 20 листопада на території Міста Добра, ми відкриваємо реабілітаційний центр та хоспіс для дітей з інвалідністю та дітей, які потребують паліативного піклування. Першочергово реабілітацію та догляд зможуть отримати діти, яких виховує лише один з батьків (опікунів/піклувальників). Всі послуги є безкоштовними.