Як отримати «пакунок малюка» – на сайті Мінсоцполітики

       Один із успішних прикладів соціальної підтримки молодих сімей у світі – бебі-бокси, або «пакунок малюка». Зародилася традиція у Фінляндії ще у 1937 році. Ця програма стала частиною культурної спадщини країни. Ідея фінського бейбі-бокса привернула увагу багатьох країн, як-от Швеції, Норвегії, Ісландії, Шотландії, Нової Зеландії, які запровадили подібні програми, спираючись на фінський досвід. Уже п’ять років цей вид допомоги сім’ям діє і в Україні.

Які документи необхідно подати, щоб отримати «пакунок малюка»

         Із 2018 року в Україні діє програма «пакунок малюка», яка надає можливість родинам отримати набір необхідних речей для новонароджених. За ці роки програма постійно вдосконалювалася, — зараз у такому «бебі-боксі» є фактично все, що потрібно дитині в перші місяці життя. За ці п’ять років його розмір збільшився чи не вдвічі – зараз це величезна коробка вагою майже в 16 кг.

Що саме можна знайти в «пакунку малюка»

У 2023 році понад 30 тисяч батьків отримали «пакунок малюка», або бебі-бокс. Це набір якісних найнеобхідніших речей для новонародженої дитини (понад 90 позицій), які може отримати кожна сім’я, в якої народилася дитина.