Літературна зустріч

          20 серпня о 10 годині біля Меморіальної дошки Тарасу Мельничуку, що встановлений на фасаді Яблунівського ліцею ім. І. Франка, в якій він навчався 1952-1955 рр відбулася літературна зустріч за участю керівників громадського молодіжного об’єднання “Простір становлення Особистості” та небайдужих жителів громади.

«Порядок укладення договору купівлі-продажу земельної ділянки»

Відповідно до чинного законодавства існують різноманітні підстави для набуття права власності на земельні ділянки. Однією з таких підстав є набуття права власності на землю шляхом укладення договору купівлі-продажу земельної ділянки. Якщо Ви є власником земельної ділянки та бажаєте здійснити щодо неї операцію з продажу, або, навпаки, Ви є потенційним покупцем та збираєтесь купити земельну ділянку, то Вам слід пам’ятати, що існує безліч ризиків, пов’язаних з укладенням договору купівлі-продажу. Тому, варто зосередити свою увагу на основних етапах, які необхідно пройти при укладенні купівлі-продажу земельної ділянки.

Розвиток туризму на теренах Яблунівської територіальної громади

22 червня 2021 року в рамках проєкту “Розвиток сталого туризму в природоохоронних територіях Карпат”, що реалізується Асоціацією “Єврорегіон Карпати-Україна”, НПП “Сколівські Бескиди”, і Асоціацією “Про Карпатія” за фінансової підтримки Європейського Союзу  в межах Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020, проведено тренінг для персоналу природних парків з питань розвитку туризму і рекреації та працівників селищних рад, що відповідають за напрям туризму і промоції. Тренінг проводився в приміщенні НПП “Гуцульщина”.

Благодійний концерт

18 червня 2021 року, кращі самодіяльні  колективи Яблунівщини взяли участь у благодійному концерті в м. Коломиї.  Міською владою, найперше, - міським головою п. Богданом Станіславським та працівниками Народного дому, нам були створені комфортні умови для мистецького дійства. Однак зусилля організаторів та благодійників із числа коломиян, які мають коріння на теренах Яблунівської громади, не мали особливого успіху і концерт проходив у напівпорожньому залі. Жаль, бо концертна програма була якісною і в змістовому, і в мистецькому плані… В концерті взяли участь: Народний аматорський хор Яблунівського Будинку культури, художній керівник Михайло Струк; Народний аматорський чоловічий вокальний ансамбль «Кришталь» Баня-Березівського БК, художній керівник Василь Васкул; Народний аматорський жіночий вокальний ансамбль «Мальви» Стопчатівського БК, художній керівник Надія Павличко; Народний аматорський жіночий вокальний ансамбль «Чарівниці» Яблунівського БК, художній керівник Заслужений працівник культури України – Євгенія Ткачук;   Аматорський жіночий вокальний ансамбль «Вишиванка» Вижньоберезівського БК, художній керівник Галина Томич; Народний аматорський чоловічий вокальний ансамбль «Дзвони Карпат» Яблунівського Будинку культури, художній керівник Михайло Струк; Народний аматорський музичний ансамбль «Мелодія Карпат» Яблунівського БК, художній керівник Василь Григорчак та Народний аматорський театр мініатюр «Веселі баньини» Баня-Березівського БК. Щира вдячність всім, хто долучився до даного благодійного мистецького заходу, а, особливо, – директорам: Середньоберезівського ліцею – Ігорю Генику та Стопчатівського ліцею – Мирославі Добровольській, які надали транспорт для учасників концерту. Хочеться вірити, що розпочата концертна діяльність буде мати продовження…