ОГОЛОШЕННЯ

Департамент агропромислового розвитку ОДА, від 12 червня 2023 р.

До уваги аграріїв Прикарпаття!


Узв'язку з набранням чинності Порядків використання коштів обласного бюджету на виконання заходів Комплексної програми розвитку агропромислового комплексу та сільських територій Івано-Франківської області на 2022-2025 роки, які зареєстровані в Західному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції України та 08.06.2023 року оприлюднені в газеті "Галичина", відбувся старт організаційно-методологічної кампанії з метою залучення аграріїв краю до джерел фінансової підтримки за рахунок коштів обласного бюджету.

Заходами вищезгаданої програми передбачено:

1. Часткове відшкодування суб’єктам господарювання вартості придбаної великої рогатої худоби, овець та кіз у розмірі до 50 відсотків вартості (без податку на додану вартість), але небільше як:

  • за закуплені велику рогату худобу – 20,0 тис.грн. за 1 голову;
  • за закуплені вівці та кози – 5,0 тис.грн. за 1 голову.

2. Часткове відшкодування сільськогосподарським товаровиробникам витрат на закупівлю альтернативних джерел живлення (генераторів, акумуляторів тощо) для забезпечення стабільної роботи підприємств агропромислового комплексу до 50 відсотків вартості але не більше як 300,0 тис. гривень.

3. Часткове співфінансування проектів, спрямованих на розвиток агропромислового комплексу.

Більш детальна інформація щодо участі у програмах фінансової підтримки розміщена на офіційному вебсайті Івано-Франківської обласної державної (військової) адміністрації в розділі: ОДА => Структура => Департамент агропромислового розвитку => Нормативно-правова база.