На Прикарпатті продовжують обстежувати захисні споруди. Як повідомили в управлінні з питань цивільного захисту облдержадміністрації, на сьогодні придатні для укриття (готові або обмежено готові до використання за призначенням) 631 захисна споруда (80 %), де можна розмістити 9 % населення.

Ще 21 % прикарпатців можуть скористатися найпростішими укриттями і спорудами подвійного призначення (1225 приміщень). У разі небезпеки 54 % жителів Івано-Франківщини можуть сховатися у 200 тисячах підвальних та інших заглиблених приміщень у приватних будинках і садибах, переважно в сільських населених пунктах.

Фахівці продовжують обстежувати підвальні, цокольні приміщення, у тому числі новозбудованих об’єктів, для визначення їх придатності для включення до фонду захисних споруд як найпростіших укриттів або споруд подвійного призначення.

Органи місцевого самоврядування проводять облік наявних найпростіших укриттів. Також відновлюють таблички та маркування наявних захисних споруд і укриттів відповідно до вимог нормативно правових актів міжнародного гуманітарного права.

Адреси наявних укриттів за QR-кодом.

 

 

Фото без опису