LIBERATECRIMEA – це міжнародна громадянська кампанія на підтримку звільнення Криму та цілісності України. Вона спрямована на посилення голосу громадянського суспільства, яке закликає до припинення незаконної окупації Криму, грубого порушення міжнародного права та першопричини незліченних порушень прав людини, скоєних у Криму з лютого 2014 року.

Ця громадянська кампанія об’єднує тисячі людей зі всього світу. Усі активісти проводять свою ненасильницьку боротьбу задля повернення Криму під контроль України.

Про інформаційну кампанію #LIBERATECRIMEA

 

Українське суспільство залишається недостатньо обізнаним про ситуацію в Криму. Середньостатистичний українець починає адаптуватися до того, що Крим не знаходиться під контролем України. Національні та регіональні ЗМІ не системно висвітлюють тему Криму. 

Тому необхідно проводити постійну роботу з інформування українського суспільства про ситуацію в Криму. Тому Кримськотатарський Ресурсний Центр започатковує інформаційну кампанію #LIBERATECRIMEA, яка буде приурочена до історичних дат, пов’язаних з Кримом:

  • 26 лютого – День опору кримської окупації
  • 18 травня – День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу
  • 26 червня – День кримськотатарського національного прапора
  • 9 серпня – День корінних народів світу