До Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшло інформаційне повідомлення системи RASFF  від 04.02.2019року № 2018.3332fur 168 стосовно підозри на спалах харчового отруєння м’ясом свинини експортованого з Нідерландів  (виробник J.Gosschalk en Zn.B.V.(EG29); імпортер FBO Profood Netherlands BV) до окремих держав - членів ЄС, і в тому числі до України ТОВ «ВЕСТ ВУДСТОК»( вул. Кульпарківська, 93-А, м. Львів, 79021)

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області попереджає операторів ринку, які здійснюють обіг вище зазначеної продукції про необхідність вилучити її з обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність компетентний орган, що передбачено частиною 3 статті 20 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів".

Звертаємо увагу споживачів, що вони мають право отримати інформацію про харчовий продукт; усі харчові продукти, що перебувають в обігу на території України, повинні маркуватися  державною мовою (ст. 39 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів").