Фото без опису

4 червня в Україні вшановують пам’ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України. Ця дата обрана не випадково- цього дня у світі відзначають Міжнародний день дітей- безневинних жертв агресії. Цей день є особливо важким для кожного громадянина України. Немає слів, щоб висловити всю тугу та скорботу, щоб передати крик душі від страхіть, які довелося пережити нашим дітям. З 24.02.2022 року через війну Україна втратила понад пів тисячі дітей, ще більше 1300 дітей отримали поранення. Понад 19,5 тисяч українських дітей примусово депортовані до росії чи тимчасово окупованих територій. Десятки тисяч дітей втратили близьких - матерів, батьків, братів та сестер, бабусь та дідусів, стали сиротами та напівсиротами. Мільйони дітей вимушені покинути рідні оселі, рятуючись від «руського миру». Кількість жертв серед українських дітей збільшується щоденно. 

2 червня у с. Стопчатові діти, спільно із парохом церкви св. Миколая о. Іваном Шинкаруком, вчителями, батьками, а 6 червня у смт. Яблунів вихованці Центру дитячої творчості та керівники гуртків  вшанували пам’ять загиблих дітей  шляхом пов’язання на дерева синьо-жовтих стрічок.

     Ми вічно памʼятатимемо усіх, а особливо — маленьких українців, життя яких передчасно обірвала росія

Маємо зробити усе, аби зупинити ворога, вигнати його геть з нашої землі й гідно вшанувати памʼять кожного і кожної, чиє життя, на жаль, уже не повернути.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису