ПІДТРИМКА ВНУТРІШНЬО ПЕРМІЩЕНИХ ОСІБ, ЯКІ ПРОЖИВАЮТЬ НА ТЕРИТОРІЇ ЯБЛУНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ.

 

У зв’язку із повномасштабним вторгненням на Українську територію, тимчасовою окупацією Автономної Республіки Крим, частини Донецької та Луганської областей російською федерацією, питання інтеграції ВПО та впровадження середньострокових рішень щодо внутрішнього переміщення залишається одним з першочергових питань, що потребують злагодженого та системного вирішення, координації дій органів державної влади, виконавчих органів рад територіальних громад, військово-цивільних адміністрацій, райдержадміністрацій і громадянського суспільства.

За підтримки Івано-Франківської обласної ради, 12 обласного конкурсу проєктів підтримки органів місцевого самоврядування,  Яблунівською селищною радою у 2023 році було розроблено  та реалізовано Проект з підтримки внутрішньо  переміщених осіб, які проживають на території Яблунівської селищної ради. Метою даного проєкту було  створення умов для забезпечення належних умов життєдіяльності, вирішення питання забезпечення тимчасовим житлом ВПО. 

Більшість ВПО, які проживають на території Яблунівської селищної ради, потребують вирішення житлових питань. Тому реалізація даного Проєкту є надзвичайно актуальна на сьогодні, і одним із важливих кроків до створення належних умов для проживання тимчасово переміщених осіб. В результаті реалізації Проєкту було здійснено капітальні ремонти двох приміщень у с. Стопчатів та с. Вижній Березів Яблунівської селищної ради.

Варто зазначити, реалізація даного проєкту була першим етапом. В подальшому Яблунівською селищною радою буде здійснено пошук інших джерел фінансування (міжнародних донорів), та співфінансування із боку громади для оснащення даних об’єктів спальними місцями, меблями, придбанням побутової техніки (включаючи посуд та інше), вирішення питання опалення та підключення електроенергії, для забезпечення тимчасовим житлом ВПО, які проживають на території громади.

Фото без опису