У дітей швидкий обмін речовин і перекуси можуть забезпечити дитячий організм додатковими поживними речовинами, необхідними для росту і розвитку. На жаль, багато школярів надають перевагу смачним, але шкідливим продуктам, що перенасичені цукром, ароматичними добавками і консервантами.  

  Основні правила дитячого перекусу:

  • Найкращий напій для дитини — чиста вода
  • Користь та поживність — фрукти корисніші за цукерки.
  • Менше солодкого — глюкозу, потрібну для роботи мозку, можна отримувати з каш, хліба, фруктів та овочів. Надлишок цукру в організмі пригнічує імунітет дитини та робить її знервованою.
  • Зручність для дитини — нарізай їжу шматочками та використовуй спеціальний ланчбокс.


  Продукти, які можна включити до ланчбоксу:

  • Нарізка фруктів чи овочів
  • Бутерброди із цільнозернового хліба
  • Мʼясо відварене чи запечене
  • Домашні шоколадні цукерки
  • Кисломолочна продукціяир, дитячий йогурт, дитячий сирок з ваніліном, кефір
  • Сушені фрукти та горіхи.

Дві жмені сухофруктів містять денний запас вітамінів та корисних речовин. Вони також сприяють роботі шлунково-кишкового тракту. Фініки наповнять енергією та покращують концентрацію уваги, інжир покращує роботу щитовидної залози, курага зміцнює м'язи серця, чорнослив допомагає впоратися зі стресом.

  • Готовий батончики зі злаками

Такий перекус підійде активним дітям, які займаються спортом, танцями та витрачають багато енергії. За рахунок вмісту меду, горіхів, вівсяних пластівців та висівок – батончики мають високу калорійність і швидко втамовують голод. Щоб посилити смакові якості, деякі виробники додають у них цукор та синтетичні ароматизатори, тому при виборі такого перекушування уважно читайте склад.

  • Дитяче печиво

Завжди дивіться склад печива, у ньому має бути консервантів і синтетичних ароматизаторів.Звичайно домашня випічка корисніша за ту, що ви купуєте в магазині.

                     

Продукти, яких слід уникати у ланч боксі:

  • білий хліб
  • солодкі газовані напої
  • пакетовані соки
  • солодощі в будь-яких варіаціях (цукерки, шоколад, торти, вафлі і т.д.)
  • м'ясні напівфабрикати
  • Снеки, у виробництві яких були використані сіль і підсилювачі смаку (чіпси, сухарики, шоколадні батончики тощо);
  • інші продукти, які не приносять користі організму.Фото без опису