Запрошуємо ознайомитись з інформацією про те, яким чином фермери та індивідуальні селянські господарства можуть отримати державну підтримку на оброблювані сільськогосподарські угіддя та корів у 2022 році.

Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції (постанова Кабінету Міністрів України від 16 серпня 2022 р. № 918)

Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції  (постанова Кабінету Міністрів України від 16 серпня 2022 р. № 918)

Отримувачами бюджетних коштів є фермерські господарства та інші виробники с/г продукції – юридичні та фізичні особи.

 

Бюджетні кошти надаються для підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської за такими напрямами:

бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення  для провадження сільськогосподарської діяльності (від одного до ста двадцяти гектарів земель с/г призначення)

спеціальна бюджетна дотація за утримання великої рогатої худоби (корів) усіх напрямів продуктивності (від трьох до ста голів ВРХ (корів), ідентифікованих та зареєстрованих, відповідно до законодавства)

 

3100 гривень на 1 гектар, але не більше 372000 гривень для одного отримувача

5300 гривень на одну корову, але не більше 530000 гривень для одного отримувача

 

Заявка на отримання бюджетних коштів подається через особистий електронний кабінет до Державного аграрного реєстру з 1 вересня поточного року.

Граничний строк подання заявки до Державного аграрного реєстру – 15 листопада поточного року.

 

Як зареєструватися в Державному аграрному реєстрі

1. На сайті dar.gov.ua натисніть Увійти до кабінету

2. Пройдіть реєстрацію через кваліфікований електронний підпис або BankID

        a. реєстрація через КЕП:

     I. завантажте файл ключа

    II. введіть пароль ключа

         b. реєстрація через BankID:

    I.   натисніть BankID

   II.  оберіть банк, яким користуєтеся

  III. пройдіть автентифікацію через сайт банку

3. Введіть свою електронну пошту та номер телефону

4. Вам надійдуть п’ятизначні коди на пошту та телефон, введіть їх у відповідні віконця

5. Натисніть зареєструватися

 

Як увійти в Державний аграрний реєстр та відредагувати дані

1. На сайті dar.gov.ua натисніть Увійти до кабінету

2. Пройдіть автентифікацію за допомогою кваліфікованого електронного підпису або BankID*

*BankID підходить тільки для реєстрації фізичних осіб. Для подання заявки на участь в програмі підтримки обов’язково потрібен кваліфікований електронний підпис.

3. Після першого входу в Реєстр відкриється розділ Діяльність та активність. Вкажіть ваші напрями діяльності.

4. Завантажте статут, якщо ви реєструєтеся як юридична особа.

5. В розділі Персональні дані додайте паспортні дані, дату народження і стать, основну електронну адресу та номер телефону, адресу для листування

6. Перевірте ваші земельні ділянки, інформація про які автоматично завантажується з Державного реєстру речових прав та Державного земельного кадастру. Для цього перейдіть в розділ Земельні ділянки.

7. Перевірте кількість ваших тварин, інформація про яких автоматично підвантажується з Єдиного державного реєстру тварин. Для цього перейдіть в розділ Тварини.

8. Якщо дані про ваші земельні ділянки або тварин є некоректними, зверніться до адміністраторів реєстрів у встановленому законом порядку з вимогою виправити дані. Після оновлення даних в реєстрах інформація в ДАР оновиться автоматично. За консультацією з питань внесення чи виправлення відомостей у державних реєстрах можна звертатися до Безоплатної правової допомоги legalaid.gov.ua.