Стратегічний документ є відкритим для доповнення  з боку громадськості новими операційними та стратегічними цілями, завданнями та заходами, що можуть допомогти у досягненні запланованих результатів. Пропозиції просимо надсилати на електронну пошту Яблунівської селищної ради – yabluniv2015@ukr.net, або в особисті повідомлення фейсбук сторінки Яблунівська ОТГ – http://yablunivska.gromada.org.ua/.  

Стратегія розвитку – один з головних документів розвитку населених пунктів Яблунівської селищної ради. У ньому визначені найважливіші завдання, що ставить перед собою громада на період 2022-2027 років.

Стратегічний документ розроблявся Робочою групою, створеною відповідно до Розпорядження голови Яблунівської селищної ради Юрія Коваля, від 23 червня 2021 року. Було здійснено аналіз соціально-економічного розвитку громади, проведено дослідження думки населення громади (відповідно до проведеного анкетування).

Надання консультаційних послуг, методичне забезпечення експертну обробку та аналіз даних і результатів досліджень з питань стратегічного планування забезпечено за підтримки Франкфуртського зоологічного товариства в рамках Міжнародної Кліматичної Ініціативи Уряду Німеччини: Зоряна Стоцько – експертка по роботі з громадою.