Комунальне підприємство “ Центр надання соціальних послуг Яблунівської селищної ради” утворено рішенням Яблунівської селищної ради від 29.12.2020 року. Відповідно до положення у КП ЦНСП функціонує відділення соціальної допомоги вдома, служби фахівців із соціальної роботи, відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання.

            Соціальні послуги - дії, спрямовані на профілактику складних життєвих обставин, подолання таких обставин або мінімізацію їх негативних наслідків для осіб/сімей, які в них перебувають. 

Вразливі групи населення - особи/сім’ї, які мають найвищий ризик потрапляння у складні життєві обставини через вплив несприятливих зовнішніх та/або внутрішніх чинників.

Складні життєві обставини - обставини, що негативно впливають на життя, стан здоров’я та розвиток особи, функціонування сім’ї, які особа/сім’я не може подолати самостійно.

Фахівцями із соціальної роботи та соціальними робітниками КП ЦНСП відповідно до Закону України “ Про соціальні послуги” забезпечується надання наступних базових послуг (догляд вдома, консультування, соціальний супровід, представництво інтересів, посередництво (медіація), соціальна профілактика, соціальна адаптація, соціальна інтеграція та реінтеграція, інформування, натуральна допомога.

Відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання являється підрозділом КП ЦНСП (далі - відділення стаціонарного догляду).

Відділення створено на 30 ліжко-місць. До якого на постійне або тимчасове проживання, повне державне утримання безоплатно приймаються одинокі громадяни похилого віку, інваліди(які досягли 18-річного віку), хворі ( з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більш як чотири місяці), які відповідно до висновку лікарсько-консультаційної комісії закладу не здатні до самообслуговування, потребують постійного стороннього догляду та допомоги, стаціонарного догляду та допомоги, стаціонарного догляду, соціально- побутових, соціально-медичних та інших соціальних послуг.

У відділенні стаціонарного догляду громадяни перебувають на повному державному утриманні, одержують соціальну послугу стаціонарного догляду та відповідно до встановлених норм забезпечуються:

1) житлом, одягом, взуттям, постільною білизною, м’яким і твердим інвентарем і столовим посудом;

2) раціональним чотириразовим харчуванням;

3) цілодобовим медичним обслуговуванням;

4) комунально-побутовим обслуговуванням (опалення, освітлення, тепло-водопостачання).

         Послуги надаються згідно заяви/звернення про надання соціальних послуг, повідомлення про осіб/сім’ї, які перебувають у складних життєвих обставинах або в ситуаціях, що загрожують життю чи здоров’ю особи.

Знаходиться центр за адресою вул.Лісова 5 селище Яблунів, Косівський район, Івано-Франківська область