Міністерство охорони здоров’я України додало ветеранів АТО / ООС до категорій громадських діячів, які можуть прищепитися надлишковими дозами вакцини Covishield.

 11 березня 2021 року наказом МОЗ України №443 внесені зміни до Дорожньої карти з впроваджен-ня вакцини від гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, і проведеня масової вакцинації у відповідь на пандемію COVID-19 в Україні у 2021-2022 роках.

Вакцину поставляють в Україну в багатодозних флаконах, кожний флакон якої  містить 10 доз препарату. Після відкриття флакона вакцина повинна бути використана протягом 6 годин, повторне заморожування вже відкритого флакона або використання його після 6 годин з моменту відкриття заборонене. Невикористані дози із початого флакону терміново пропонують громадським діячам, до яких тепер належать ветерани АТО/ООС. Учасники бойових дій зможуть вакцинуватися від COVID-19 поза чергою у разі наявності невикористаних доз вакцини.

Списки ветеранів АТО/ООС Косівщини, які готові вакцинуватися залишками доз вакцини, формуватимуть у ГО«Спілка учасників АТО». 

За додатковою інформацією щодо порядку здійснення позачергової вакцинації учасників АТО/ООС звертатися до керівництва відокремлених підрозділів ГО «Спілка учасників АТО» (учасники АТО/ООС, які проживають на території Космацької, Кутської, Рожнівської сільських та Яблунівської селищної рад) та ГО «Спілка учасників АТО» (для мешканців Косівської територіальної громади).