Фото без опису

Держпродспоживслужбою Івано-Франківщини  продовжується  реалізація  регіональної цільової Програми «Дітям Прикарпаття - якісне харчування». 

Так, станом на 01.01.2019 року   відібрано для досліджень  харчові продукти в  344 закладах   (із 669 шкільних навчальних  та 295 дошкільних дитячих закладів, що діють на Прикарпатті, і в яких  організовано харчування близько 400 тисяч дітей).

А саме: 

- у 244 школах здійснено відбір 863 зразків харчових продуктів 240 постачальників.

За результатами лабораторних випробувань встановлено, що 38  зразків харчових продуктів (м'ясо-3, мясопродукти-2, молоко -1, сир твердий -2, масло солодковершкове -13, овочі-10, олія-1, риба морожена-6) у Богородчанському, Верховинському, Городенківському, Долинському, Калуському, Надвірнянському, Рогатинському, Снятинському, Тлумацькому, Тисменицькому районах, м.Івано-Франківську, м.Яремче не відповідали вимогам нормативної документації, що складає 4,4% від досліджених;   

- у 100 дитячих садках  здійснено відбір 349 зразків харчових продуктів 114 постачальників.

За результатами лабораторних випробувань встановлено, що 12  зразків харчових продуктів (сир твердий-2, масло солодковершкове-6, овочі-4) у Верховинському, Галицькому, Коломийському, Рогатинському районах та  місті Івано-Франківську не відповідали вимогам нормативної документації, що складає 3,44% від досліджених.   

 

За наслідками проведеної роботи: 

1.Постачальниками змінено  виробників: масла-10, сиру-4, овочів-5.

2.Проведено позапланових заходів контролю -20, складено актів -20, складено приписів-16, надано рекомендацій-25.

3.За результатами проведених заходів державного контролю  змінено 9 постачальників.

4.Зупинено обіг 570,8 кг  невідповідних харчових продуктів, в тому числі 503,3 кг в школах та 67,5 кг в ДНЗ

5.Надіслано 81 рекомендаційний лист керівникам закладів, 59 листів повідомлень в управління освіти, 59-в  РДА та ОТГ,  51 лист постачальникам. Підготовлено 13 листів про невідповідність продукції виробників в інші області.

Надавались суб’єктам господарювання рекомендації щодо відповідності маркування харчових продуктів та забезпечення їх простежуваності по харчовому ланцюгу, підтвердження супровідними документами походження та відповідності харчових продуктів. 

6.Надано рекомендації, щодо зміни передбачуваного використання та заміну на відповідну овочеву продукцію 14 виробникам овочів.

7. Надано рекомендації для відділів освіти РДА, ОТГ щодо умов проведення тендерів  по забезпеченню харчовими продуктами шкіл та ДНЗ.