Фото без описуПерший день Карпатського Форуму регіонального розвитку «Можливості розвитку гірських територій в умовах реформи децентралізації», який був проведений за підтримки ULEAD з Європою / ULEAD with EuropeМінрегіон та Івано-Франківської облдержадміністрації, завершився експозицією гірських громад.

В рамках виставки громади представили свої унікальні особливості – роботи народних майстрів, продукти, які виробляються на гірських територіях, сувеніри, інформаційні буклети. Яблунівську ОТГ представляло ПП «Левеня» з своїми чудовими іграшками.

«За допомогою цієї експозиції учасники Карпатського Форуму регіонального розвитку змогли ближче познайомитись з життям, побутом, етно-культурними традиціями, народними промислами та цікавими атракціями, які є у гірських ОТГ Івано-Франківської, Львівської, Чернівецької та Закарпатської областей. Протягом дня усі експонати можна було роздивитись, а місцеву продукцію навіть скуштувати».

Наприкінці дня Експозицію гірських громад відвідав Президент України Петро Порошенко разом з Віце-прем’єр-міністром України – Міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

Петро Порошенко наголосив на важливості розробки спільної стратегії розвитку гірських територій з урахуванням особливостей окремих громад, а також зробив акцент на потребі обміну досвідом.

«Сьогодні дуже важливо, щоб діалог на таких форумах регіонального розвитку приводив до того, що місцева влада працює набагато ефективніше. Англійською мовою це звучить як «win-win cooperation», тобто форма співпраці від якої виграють обидві сторони від обміну досвідом», - зазначив Президент України.

 «Але моя позиція – ми маємо спільно об’єднатися і вийти із законопроектом, вирішити це питання як підсумок нашої наради», - наголосив Петро Порошенко та пообіцяв в межах своїх повноважень пришвидшити його внесення на розгляд Верховної Ради.